Ja praktycznie przeszedłem na telefon, ale nie dlatego, że uważam go za lepszy pod każdym względem. Po prostu większość wolnego czasu mam poza domem i łatwiej mi wyciągnąć smartfon niż siadać do komputera. Kiedy chcę jednak pograć trochę dłużej albo spokojnie przejrzeć nowe tytuły, zdecydowanie wybieram komputer. Ostatnio porównywałem, jak wygląda to na różnych urządzeniach i przy okazji przeglądałem informacje o samym Vulkan Spiele tutaj: https://vulkanspiele.net.pl/. Dzięki temu łatwiej było mi sprawdzić, jakie gry są dostępne i jak działa platforma na różnych urządzeniach. Z mojego doświadczenia największą różnicę robi nie sam telefon czy komputer, ale stabilne połączenie z internetem i aktualna przeglądarka. Kilka razy miałem sytuację, że gra działała gorzej na starym laptopie niż na nowszym telefonie. Dlatego dziś nie patrzę już tylko na rodzaj sprzętu, ale też na jego wydajność. Jeśli mam wybór i więcej czasu, siadam do komputera. Jeśli chcę zagrać przez kilkanaście minut, telefon całkowicie mi wystarcza.