Které jednoduché recepty se vám osvědčily

Viewing 1 reply thread
  • Author
      ValensiaRomaro
      Participant

Které jednoduché recepty se vám osvědčily, když nemáte doma skoro nic? Mně se to stává hlavně na konci týdne, kdy nechci jít znovu nakupovat jen kvůli jedné večeři. Většinou skončím u těstovin s česnekem, vajíček nebo nějaké rychlé polévky, ale už mi trochu dochází nápady. Máte nějakou kombinaci, která vás v takové situaci ještě nikdy nezklamala?

eneria12@proton.me
      Participant

Já v takových chvílích dost improvizuji a překvapivě z toho někdy vzniknou jídla, která pak dělám pravidelně. Třeba těstoviny, trochu cibule, česnek, vejce a kousek sýra jsou podle mě úplně ideální základ. Když mám doma rajčata nebo trochu špenátu, přidám je tam, ale není to podmínka. Podobně fungují i brambory, ze kterých udělám jednoduchou směs na pánvi s cibulí a vejcem. Když mi opravdu dochází inspirace, projdu si recepty na https://receptarnacz.com/ a hledám spíš podle surovin, které mám právě doma, než podle názvu jídla. Často totiž zjistím, že mi chybí jen jedna věc a zbytek už mám ve spíži. Taky jsem si zvykla mít doma pár základů, třeba vejce, těstoviny, rýži, cibuli a konzervovaná rajčata. Z toho se dá během pár minut poskládat docela normální večeře, i když lednice na první pohled vypadá úplně prázdná.

Viewing 1 reply thread
  • You must be logged in to reply to this topic.